Olimpiada Wiedzy

o Żywieniu i Żywności

Biblioteczka Olimpijska

Seria książek dotyczących tematyki wiodącej,
wydawana prawie z każdą kolejną edycją Olimpiady

więcej


Zbiór pytań i zadań

Książki zawierają pytania oraz zadania z etapów okręgowych i centralnych Olimpiady z lat 2009-2014
i 2004-2008

więcej

Komitet Główny

Skład Komitetu Głównego:

  • Przewodniczący:
    prof. dr hab. Danuta Górecka - nauczyciel akademicki w Katedrze Technologii Żywienia Człowieka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
  • Honorowy przewodniczący:
    prof. dr hab., dr hc. multi Jan Gawęcki - emerytowany nauczyciel akademicki w Katedrze Higieny Żywienia Człowieka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
  • Zastępca przewodniczącego:
    prof. dr hab. Józef Korczak - kierownik Katedry Technologii Żywienia Człowieka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
  • dr hab. Jolanta Czarnocińska - kierownik Zakładu Podstaw Nauki o Żywieniu w Katedrze Higieny Żywienia Człowieka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
  • Kierownik organizacyjny:
    mgr inż. Halina Limanówka - doradca metodyczny specjalności gastronomicznej - na emeryturze
  • Zastępca kierownika organizacyjnego:
    mgr inż. Bogusława Pęciak - nauczyciel przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie
  • Sekretarz naukowy:
    dr inż. Grzegorz Galiński - nauczyciel akademicki w Katedrze Higieny Żywienia Człowieka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
  • dr Anna Jędrusek-Golińska - nauczyciel akademicki w Katedrze Technologii Żywienia Człowieka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
  • Członkowie:
    dr hab. Anna Kołłajtis-Dołowy - nauczyciel akademicki w Katedrze Żywienia Człowieka SGGW w Warszawie
    dr hab. Joanna Suliburska - nauczyciel akademicki w Katedrze Higieny Żywienia Człowieka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
    dr inż. Małgorzata Kulczak - adiunkt w Instytucie Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Poznaniu
    dr inż. Ewa Niedźwiedzka - nauczyciel akademicki w Katedrze Żywienia Człowieka Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
    dr n. med. Adam Grzegrzółka - wicedyrektor i nauczyciel biologii w Zespole Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie, sekretarz Komisji Okręgowej w Szczecinie
    mgr Małgorzata Dembska - dyrektor II Liceum Ogólnokształcącego im. Generałowej Zamoyskiej i Heleny Modrzejewskiej w Poznaniu
    mgr inż. Janina Krajewska - dyrektor Zespołu Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie
    mgr inż. Marcin Cylwik - nauczyciel przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Nr 6
    im. Mikołaja Reja w Szczecinie
    mgr inż. Anna Derbis - wicedyrektor w Zespołu Szkół Gastronomicznych im. K. Libelta w Poznaniu i sekretarz Komisji Okręgowej w Poznaniu
    mgr inż. Ewa Superczyńska - dyrektor Ośrodka Doskonalenia Nauczycieli w Poznaniu

  • Członek honorowy:
    mgr Edward Pokora - były dyrektor Zespołu Szkół Nr 6 im. M. Reja w Szczecinie
Uwagi, sugestie i wnioski w sprawach programowych, i organizacyjnych Olimpiady
należy przesyłać na adres:
KOMITET GŁÓWNY OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWIENIU I ŻYWNOŚCI

ul. Gen. J. Sowińskiego 3, 70-236 Szczecin
tel. 91 433 35 04, fax 91 448 95 41

Kierownik organizacyjny, tel. 501 55 36 37 i 91 487 77 23

http://www.olimpiadawiedzyozywieniu.pl/
e-mail: poczta@olimpiadawiedzyozywieniu.pl