Komitet Główny

Skład Komitetu Głównego:

  • Przewodniczący:

    dr n. med. Adam Grzegrzółka
    dyrektor Zespołu Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie
  • Honorowy przewodniczący:

    prof. dr hab., dr hc. multi Jan Gawęcki
    emerytowany nauczyciel akademicki Instytutu Żywienia Człowieka i Dietetyki

    Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
  • Zastępca przewodniczącego:

    prof. dr hab. Danuta Górecka
    nauczyciel akademicki Katedrze Technologii Gastronomicznej i Żywności Funkcjonalnej
    Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

    prof. dr hab. n. zdr. Izabela Gutowska
    kierownik Zakładu Chemii Medycznej, dziekan Wydziału Farmacji, Biotechnologii Medycznej i Medycyny Laboratoryjnej
    Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie
  • Kierownik organizacyjny:

    mgr inż. Halina Limanówka
    doradca metodyczny specjalności gastronomicznej – na emeryturze
  • Zastępca kierownika organizacyjnego:

    mgr inż. Bogusława Pęciak
    nauczyciel przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie
  • Sekretarz naukowy:

    prof. dr hab. Józef Korczak
    emerytowany nauczyciel akademicki w Katedrze Technologii Gastronomicznej i Żywności Funkcjonalnej Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

    prof. dr hab. n. med. i n. zdr. Katarzyna Janda-Milczarek
    nauczyciel akademicki Katedry i Zakładu Żywienia Człowieka i Metabolomiki

    Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie

    dr hab. Anna Jędrusek-Golińska
    nauczyciel akademicki w Katedrze Technologii Gastronomicznej i Żywności Funkcjonalnej Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
  • Członkowie:

    prof. dr hab. inż. Jan Udała
    członek Centralnej Komisji do Spraw Stopni i Tytułów, kierownik Katedry Biotechnologii Rozrodu Zwierząt i Higieny Środowiska Wydziału Biotechnologii i Hodowli Zwierząt Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego

    dr hab. Anna Kołłajtis-Dołowy
    nauczyciel akademicki w Katedrze Żywienia Człowieka SGGW w Warszawie

    prof. UPP dr hab. Joanna Suliburska
    nauczyciel akademicki w Instytucie Żywienia Człowieka i Dietetyki
    Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

    dr hab. inż. Małgorzata Szewczuk prof. ZUT
    prodziekan ds. kształcenia Wydziału Biotechnologii i Hodowli Zwierząt,
    adiunkt w Zakładzie Biostatystyki Katedry Nauk o Zwierzętach Przeżuwających Wydziału Biotechnologii i Hodowli Zwierząt Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego

    dr inż. Małgorzata Kulczak
    adiunkt w Instytucie Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Poznaniu

    mgr inż. Marcin Cylwik
    nauczyciel dyplomowany przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja
    w Szczecinie

    mgr inż. Piotr Przybylski
    auczyciel mianowany przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja
    w Szczecinie

    dr n. med. inż. Karolina Jakubczyk
    asystent w Katedrze i Zakładzie Żywienia Człowieka i Metabolomiki
    Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie

  • Członek honorowy:

    mgr Edward Pokora
    były dyrektor Zespołu Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie

    mgr inż. Janina Krajewska
    były dyrektor Zespołu Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie



Uwagi, sugestie i wnioski w sprawach programowych, i organizacyjnych Olimpiady

należy przesyłać na adres:


KOMITET GŁÓWNY OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWIENIU I ŻYWNOŚCI


ul. Gen. J. Sowińskiego 3, 70-236 Szczecin

tel. 91 433 35 04, fax 91 448 95 41


Kierownik organizacyjny, tel. 501 55 36 37 i 91 487 77 23


https://olimpiadawiedzyozywieniu.pl/

e-mail: [email protected]